יום ראשון, 16 בספטמבר 2012

בדידות בחג: טיפים שיעזרו לכם לעבור את החג בשלום


החגים בפתח, ותחושת הבדידות שמלווה רבים מאיתנו מתעצמת, במיוחד בחג. יש אנשים שאפילו נמנעים מארוחת החג המשפחתית, כדי לא למצוא את עצמם יושבים לבד בשולחן ב"ערב זוגות" או "ערב משפחות". איך מתמודדים בארוחת החג עם דודות מעצבנות ששואלות "מתי כבר תביאי מישהו לחג?" או גרוע מכך- "מתי כבר תתחתני?" איך מעבירים את החג במחשבה שלכל כך הרבה אנשים יש מישהו להתכרבל איתו אחרי ארוחת החג, ולנו אין? טיפים קצרים ויעילים שיעבירו לכם את הבדידות בחגים קצת יותר בקלות

- בערב החג: רצוי להתקשר לאנשים שאתם מכירים ולאחל להם חג שמח. סביר להניח שמכרים יעריכו זאת מאוד, בעיקר לאור העובדה שבימינו כבר פחות נהוג להרים טלפון. רבים מסתפקים בהודעת טקסט קבוצתית ללא אמירה אישית, ואפילו במייל קבוצתי או בכתיבת "חג שמח לכולם" בסטטוס של הפייסבוק. שיחת טלפון ממכר או חבר שמאחל לנו חג שמח באופן אישי עושה הרבה יותר טוב על הלב- גם למאחל וגם לזה שמאחלים לו. ועוד יותר כיף אפילו- לקבל "שנה טובה" בדואר. כן, דואר ישראל. יש דבר כזה.
- לפני שהולכים לארוחת החג, מחליטים לבוא בגישה חיובית: לחייך לכל באי האירוע, ובייחוד לדודות הכי מעצבנות, שאוהבות לשאול שאלות. מוכח מדעית שחיוך במשך דקות ארוכות מפחית תחושות עצבות ומגביר שמחה. בנוסף, מתכוננים מראש לשאלות שעלולות להישאל, ומגיעים עם תשובה מוכנה. כך, אין סיכוי שתיתפסו לא מוכנים, ותמלמלו תשובה חסרת ביטחון שתגרום לכם להרגיש לא טוב עם עצמכם.
- בחג עצמו: רצוי להקיף את עצמכם באנשים שאתם אוהבים, ולצאת איתם לבלות כדי להעביר את החג בכיף. מומלץ לתכנן מראש לפחות חלק מהבילויים, כדי שלא יווצר מצב שבו אנשים עסוקים עם המשפחות שלהם ואינם זמינים מספיק.
- לפני או במהלך החג: אפשר ללכת להתנדב, למשל בחלוקת מזון למשפחות נזקקות בחג. כך תעבירו את החג גם בתחושה של סיפוק ובידיעה שאתם תורמים מזמנכם הפנוי כדי לעשות טוב לאנשים אחרים, וגם יהיה לכם משהו טוב לשתף בו בשולחן החג- במקום הדיון הרגיל על המצב המשפחתי.
- בנוסף לבילויים עם חברים במהלך החג, רצוי להעסיק את עצמכם בפעילויות שיעשו לכם טוב. אם יש לכם חופש בחג, זה בדיוק הזמן לצאת לטיול אופניים או טיול רגלי, להתכרבל עם ספר טוב, לראות את כל הסרטים שכבר מזמן הורדתם מהאינטרנט ולא היה לכם זמן לראות, והרשימה אינסופית. אפשר אפילו לעשות רשימה של דברים שאתם רוצים להספיק ליהנות מהם בחג, ולעשות כל יום לפחות דבר אחד. בסופו של דבר תסיימו את החג בתחושה שניצלתם את הזמן כמו שצריך, ואפילו נהניתם.

חג שמח ושנה טובה ומתוקה!